Norges hyggeligste håndverker 2017 er kåret!

Sveinung Tofteland er Norges Hyggeligste Håndverker 2017. Han er byggmester fra Søgne og driver firmaet Bygdegulv.

Tofteland ble valgt ut som vinner blant totalt 567 nominerte kandidater fra hele landet. Bak konkurransen står Dipper, Mittanbud.no og Bygg Reis Deg.

– Dette er sykt hyggelig! Men jeg er ydmyk, det er mange veldig hyggelige håndverkere der ute. Dette betyr mye for meg. Flotte premier betyr mye for et lite firma, og konkurransen gir meg mye positiv oppmerksomhet. Ikke minst kan jeg slå i bordet med at jeg er Norges hyggeligste overfor kona, sier Sveinung Tofteland.

– Målet med kåringen er å heie fram de gode håndverkerne. Vi vet at det er utrolig mange dyktige fagfolk der ute. Vi har jaktet på de som har det lille ekstra, og responsen har vært formidabel, sier Magnus Müller i Dipper.

Over 800 kunder og kolleger nominerte totalt 567 kandidater. Av alle disse valgte juryen ut 15 kandidater til finalerunden. Det ble avgitt over 48 000 stemmer i konkurransen. Disse stemmene veide også inn i juryens vurdering.

– Alle de nominerte ville vært verdige vinnere av konkurransen. Norge har veldig mange hyggelige håndverkere. Vi ser også at de som evaluerer oppdrag hos Mittanbud gir fire eller fem stjerner til håndverkerne, forteller Håvard Bungum i Mittanbud.no

Juryen begrunner valget av Tofteland som Norges Hyggeligste Håndverker slik:

«Gjennom konkurransen har han overbevist juryen om et helt spesielt engasjement for tømrerfaget. De siste årene har han jobbet med å montere og farge heltregulv – og det er i heltregulvet han har sitt hjerte. I følge nominasjonen er det vanskelig ikke å bli engasjert og forelsket i heltregulv når Sveinung snakker om det. Hans kompetanse og engasjement for faget, kombinert med en eksepsjonelt hyggelig håndtering av kunder og partnere gjør ham til en verdig vinner av konkurransen.»

Juryen har bestått av representanter fra Byggenæringens Landsforbund, Mesterbrevnemnda, Dipper, Mittanbud.no og Bygg Reis deg.

– Juryen hadde en veldig vanskelig jobb. Først med å velge ut 15 finalister blant svært mange gode kandidater. Deretter med å velge én vinner. Men Sveinung Tofteland sto til slutt fram som den verdige vinneren. Dermed kan han kalle seg Norges Hyggeligste Håndverker, sier Müller.

Her kan du lese nominasjonen av Sveinung, og du kan bli bedre kjent med ham i dette intervjuet.

Del denne siden: