Bli kjent med Sveinung Tofteland (med video)

Sveinung Tofteland fra Søgne jobber i dag som tekniker på Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand, og driver firmaet Bygdegulv ved siden av. Han startet opp med import og overflatebehandling av gulv da han drev et byggmesterfirma og var på jakt etter et eikegulv av heltre han kunne prøve ut i egen bolig, og etterhvert utvikle som en egen merkevare. Det har slått godt an, i følge nominasjonen:

«Han har et firma som heter Bygdegulv hvor han selger, monterer og farger heltregulv, og dette er noe han brenner for. Det er vanskelig å ikke selv bli engasjert og forelsket i heltregulv når Sveinung snakker om det.»

– Jeg har alltid hatt noe over gjennomsnittet interesse for interiør, og ikke minst heltre! Å kunne kombinere disse med å levere heltregulver til kunder, men hvor kundene får muligheter til å tilpasse fargen på gulvene langt mer enn de gjør ved å plukke ferdigfargede produkter «på hylla», var noe jeg oppdaget det var et mulig marked for, forteller Sveinung.  

Sveinung liker å jobbe med unge mennesker, og han tilbyr lokale ungdommer jobb i Bygdegulv, hvor de får muligheten til å prøve seg på et fagarbeid. Utover jobben på Kilden, Bygdegulv og å være tvillingfar på hjemmebane, er han også engasjert aktiv i Røde Kors og har startet et «Plankeprosjekt» i Novgorod i Russland. Her læres russisk ungdom opp til å snekre hyller av resirkulerte, gamle materialer som blir solgt i Norge, og pengene går tilbake til de som trenger det.

Det er ingen tvil om at Sveinung liker å være i kontakt med mennesker:

– Jeg elsker kommunikasjonen med kundene. At jeg sammen med dem skaper hjemmet de ønsker seg. I tillegg er det veldig moro å trekke frem igjen, nesten litt fra glemselen, de tradisjonelle gulvene i heltre. At gulvene vi leverer eller legger, kan vare i generasjoner er og en god motivator til stolthet i arbeidet. Å kjøpe et Bygdegulv skal gi kunden en følelse av noe personlig helt fra starten, forteller Sveinung begeistret.

Her kan du se nominasjonen og stemme på Sveinung

 

 

Del denne siden: